Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ztracená vejce s chorizem a bramborami

Chorizo se v pánvi krásně rozvoní a ochutí nové brambory. Díky salámu a feferonce je pokrm mírně pikantní.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Francouzská

Ingredience

    • 1 kg nových brambor, rozčtvrcených
    • 4 vejce + 1 lžička světlého octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 120 g choriza, na proužky
    • 1–2 červené chilli papričky
    • 1 malý svazek (hladkolisté) petrželky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte, nechte zchladnout.

2 Mezitím hlubokou pánev či širší rendlík naplňte vodou do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte  vír a do něj vložte jedno rozklepnuté vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci.

3 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a opečte brambory dokřupava a dozlatova, občas je obraťte. Pak vsypte chorizo a chilli a opékejte ještě 3–4 minuty. Dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte s vejci.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář