Chorizo se v pánvi krásně rozvoní a ochutí nové brambory. Díky salámu a feferonce je pokrm mírně pikantní.
1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte, nechte zchladnout.
2 Mezitím hlubokou pánev či širší rendlík naplňte vodou do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte vír a do něj vložte jedno rozklepnuté vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci.
3 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a opečte brambory dokřupava a dozlatova, občas je obraťte. Pak vsypte chorizo a chilli a opékejte ještě 3–4 minuty. Dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte s vejci.