Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ztracená vejce s chorizem a bramborami

Ztracená vejce s chorizem a bramborami

4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2067 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 203 g
Tuky 93 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chorizo se v pánvi krásně rozvoní a ochutí nové brambory. Díky salámu a feferonce je pokrm mírně pikantní.

Suroviny

nové, rozčtvrcené
vejce 3 ks
1 ČL
světlý ocet
olivový olej 2 PL
chorizo 120 g
na proužky
červená
petrželka svazek
malý
sůl
pepř

Postup

1

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte, nechte zchladnout.

2 Mezitím hlubokou pánev či širší rendlík naplňte vodou do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte vír a do něj vložte jedno rozklepnuté vejce. Vařte 3-4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci.

3 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a opečte brambory dokřupava a dozlatova, občas je obraťte. Pak vsypte chorizo a chilli a opékejte ještě 3-4 minuty. Dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte s vejci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...