
Salát s uzenou krůtou, meruňkami a vlašskými ořechy
Kombinace pikantní zálivky, křupavých lístků, vláčných meruněk a voňavého masa je prostě neodolatelná.
Vydání: 2005/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Ingredience
- 6 meruněk, omytých a osušených
- 1⁄2 salátového srdíčka, rozloženého na lístky
- 50 g rokety
- 1 svazeček pažitky, nasekané
- 100 g uzených krůtích prsíček
- (lze nahradit kuřecími), nakrájených na plátky
- 50 g vlašských ořechů, nalámaných
- 1 lžíci balzamikového octa
- 1⁄2 jemně posekané malé cibule, nejlépe šalotky
- 3 lžíce oleje z vlašských ořechů (prodávají obchody se zdravou výživou)
- sůl a pepř na dochucení
Na zálivku:
Příprava jídla
1. Nejdřív si připravte zálivku (až dvě hodiny předem). K octu a šalotce v misce přidejte špetku soli a pepře. Postupně přimíchávejte olej, dokud dresink trochu nenabude na objemu a nezhoustne.
2. Rozpulte a odpeckujte meruňky a rozkrájejte je na ,srpky‘. Vložte do mísy spolu se salátem, roketou a pažitkou a všechno zakápněte polovinou zálivky. Narovnejte salát na čtyři talíře, navrch rozložte plátky masa i oříšky a zakápněte zbytkem zálivky. Ihned podávejte.
2. Rozpulte a odpeckujte meruňky a rozkrájejte je na ,srpky‘. Vložte do mísy spolu se salátem, roketou a pažitkou a všechno zakápněte polovinou zálivky. Narovnejte salát na čtyři talíře, navrch rozložte plátky masa i oříšky a zakápněte zbytkem zálivky. Ihned podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 15:32