Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí na česneku

Šťavnaté a výrazné hovězí na česneku určitě ocení ti, kdo zrovna nemusejí skopové v podobné úpravě.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
48 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Opékání: 20 minut Pečení: 1,5 hodiny Vaření: 30 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 600 g hovězí loupané plece
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6–8 stroužků česneku, drcených
    • 2 lžíce sádla či slunečnicového oleje
    • 80 g uzené slaniny (obyčejné bílé), nakrájené na kostičky
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce hladké mouky
    • dušený špenát a bramborové knedlíky k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Maso osolte, opepřete a potřete česnekem. V litinovém hrnci s kovovými uchy na sádle rozškvařte kostičky slaniny; trvá to asi pět minut. Pak na ni nasypte cibuli a opékejte ji doměkka další tři minuty. Vložte maso a z každé strany ho tři minuty osmahněte, aby se zatáhlo. Podlijte 400 ml vody, přiklopte a dejte na hodinu a půl péct. Občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu.

2 Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou. Hrnec se šťávou postavte na sporák, mouku důkladně rozmíchejte ve 100 ml vody a přes sítko směs za stálého míchání nalijte do šťávy. Míchejte a zvolna půl hodiny vařte; případně rozřeďte vodou. Dochuťte solí a pepřem. Plátky připraveného masa přelité zahuštěnou šťávou podávejte s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.

Další recept na hovězí na rozmarýnu a česneku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Česká kuchyně – maso a spol.

REKLAMA

Přidat komentář