Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská kuřecí pánvička

Při dochucování rozhodně nešetřete ústřicovou omáčkou. Marináda na maso je tak skvělá, že ji určitě využijete i pro jiné recepty.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT5M
Opékání 0:05
Zelenina Čínská

Ingredience

    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
    • 1 červená chilli paprička, očištěná
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 2 kuřecí prsní řízky, na širší proužky
    • 3 bločky sušených vaječných nudlí
    • 1/2 hlávky brokolice, na růžičky
    • 3 mrkve, nakrájené na silnější nudličky
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 300 g sójových či jiných výhonků
    • 3 jarní cibulky, podélně rozpůlené a na dlouhé kousky
    • 1 lžíce ústřicové omáčky
    • sůl

Příprava jídla

1 Smíchejte česnek, zázvor, nasekanou papričku, sójovku a rajčatové pyré. Přidejte maso a nechte marinovat, zatímco budete připravovat ostatní. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, vsypte do ní nudle, brokolici a mrkev. Vařte čtyři minuty a pak slijte.

2 Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, přidejte kuře i s marinádou a rychle míchejte čtyři až pět minut, aby se propeklo. Přisypte slité nudle a zeleninu, výhonky a jarní cibulku, aby se prohřály. Pak smíchejte ústřicovou omáčku se dvěma lžícemi vody a vmíchejte ji do jídla těsně před podáváním.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jak si připravit lahodné dim sum knedlíčky?

Přidat komentář