Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajské krevetové špízy

Šťavnaté krevety podávejte s opečenými bagetkami
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy:
P
Asijská

Ingredience

    • 600 g tygřích krevet (chlazených či mražených)
    • 4 stébla citronové trávy, pomačkané

    Na marinádu
    • 1 velká chilli paprička, zbavená semínek, najemno nasekaná
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce rybí, případně sójové omáčky
    • 2 velké stroužky česneku, prolisované
    • 2 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 lžička mletého kmínu

Příprava jídla

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce a pak do ní naložte krevety – měly by být marinádou důkladně obalené. Dejte je na deset minut do lednice. Poté krevety po čtyřech napíchejte na kovovou jehlu. Na grilovací pánev vhoďte citronovou trávu a špízy 2–3 minuty grilujte; jednou nebo dvakrát otočte. Před podáváním ze špízů odstraňte citronovou trávu.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář