Šťavnaté krevety podávejte s opečenými bagetkami
Suroviny
krevety tygří
600
g
chlazené či mražené
citronová tráva
4
ks
stébla, pomačkaná
Na marinádu
chilli paprička
1
ks
zbavená semínek, najemno
olivový olej
1
PL
rybí omáčka
2
PL
lze nahradit sójovou
česnek
2
stroužky
prolisované
zázvor (čerstvý)
2
ČL
jemně nastrouhaný
kmín
1
ČL
1 Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce a pak do ní naložte krevety – měly by být marinádou důkladně obalené. Dejte je na deset minut do lednice.
2 Poté krevety po čtyřech napíchejte na kovovou jehlu. Na grilovací pánev vhoďte citronovou trávu a špízy 2–3 minuty grilujte; jednou nebo dvakrát otočte. Před podáváním ze špízů odstraňte citronovou trávu.