Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 138 g
Tuky 32 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté krevety podávejte s opečenými bagetkami

Suroviny

krevety tygří 600 g
chlazené či mražené
citronová tráva 4 ks
stébla, pomačkaná
Na marinádu
zbavená semínek, najemno
olivový olej 1 PL
rybí omáčka 2 PL
lze nahradit sójovou
česnek 2 stroužky
prolisované
zázvor (čerstvý) 2 ČL
jemně nastrouhaný
kmín 1 ČL

Postup

1

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce a pak do ní naložte krevety – měly by být marinádou důkladně obalené. Dejte je na deset minut do lednice.

2

Poté krevety po čtyřech napíchejte na kovovou jehlu. Na grilovací pánev vhoďte citronovou trávu a špízy 2–3 minuty grilujte; jednou nebo dvakrát otočte. Před podáváním ze špízů odstraňte citronovou trávu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín