Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlapská frittata

Italská klasika v pořádně výživném pánském provedení!

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: 6 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 6 plátků anglické slaniny
    • 1 papriková klobása nebo chorizo
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 8 vajec
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
    • 3 střední brambory (lojovité, varný typ A), oloupané
    • 80 g zralého čedaru, strouhaného nahrubo
    • 6 třešňových rajčátek, přepůlených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • čerstvý chleba a dobrý kečup k podávání

Příprava jídla

1 Brambory nakrájejte na tenké plátky a v osolené vodě je vařte asi deset minut doměkka. Slijte.

2 Mezitím nakrájejte slaninu na nudličky a klobásu na kolečka. Do pánve s kovovou rukojetí vlijte lžíci oleje a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu, pak přidejte klobásu a míchejte společně ještě asi minutu. Děrovanou lžící slaninu s klobásou vyberte a dejte stranou.

3 Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte jarní cibulku, polovinu sýra, opečenou slaninu, klobásu a vařené brambory.

4 Do pánve přidejte lžíci oleje a rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání navrch rozložte rajčátka řeznou stranou nahoru a posypte zbylým sýrem. Když je frittata zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam tak dlouho, až se sýr na povrchu roztaví.

5 Frittatu nechte pět minut odpočinout, pak ji sesuňte opatrně na prkénko a rozkrájejte na výseče. Podávejte s čerstvým chlebem a podle chuti s kečupem.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít vařené nebo pečené brambory z předchozího dne.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář