Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kůzlečí řízky s dipem

Kůzlečí řízky považovaly naše babičky za sváteční jídlo hodné neděle. Udělejte to stejně jako ony a servírujte řízky ve slavnostní okamžik.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso Česká

Ingredience

    • 4 velké nebo 8 středních brambor
    • 500 g kůzlečího masa z kýty nebo hřbetu
    • sůl a pepř
    • 120 g hladké mouky
    • 2–3 vejce
    • 200 g strouhanky
    • slunečnicový olej a máslo v poměru 1 : 1 na smažení

    Na dip

    • 200 g sýra feta
    • 200 ml řeckého jogurtu nebo tučné zakysané smetany
    • 2–3 stroužky česneku
    • větší hrst jakýchkoli klíčků
    • sůl a pepř
    • čerstvá řeřicha na ozdobu

     

Příprava jídla

1 Nejprve udělejte dip: sýr nastrouhejte a smíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou, přidejte najemno nasekaný česnek, vmíchejte klíčky a dochuťte solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.

2 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Kůzlečí maso naporcujte na řízečky velikosti dlaně. Maso z obou stran osolte a opepřete a pak obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. V pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a másla a pak na něm pomalu z obou stran osmažte řízky. Brambory sceďte, oloupejte a po delší straně nařízněte. Do vzniklé kapsy dejte pořádnou lžíci dipu a zasypte čerstvou  řeřichou. Podávejte společně s řízečky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

REKLAMA

Přidat komentář