
Olomoucké ,cordon bleu‘
Tvarůžky zapečené v bramborákovém těstě jsou přímo fantastické! Jen je připravujte v dobře větratelné kuchyni…
Ingredience
- 700 g brambor, oloupaných
- 1 vejce
- 50–75 g hladké mouky
- 2 lžíce sušené majoránky
- 4 stroužky česneku, prolisované
- sůl a pepř
- 10 olomouckých tvarůžků ve tvaru koleček
- olej na smažení
Příprava jídla
1 Brambory nastrouhejte na struhadle nebo nakrouhejte v kuchyňském robotu. Přidejte vajíčko a postupně přisypávejte hladkou mouku, abyste získali polotekuté těsto. Okořeňte majoránkou, česnekem, solí a pepřem.
2 V pánvi rozpalte olej a malou sběračkou na něj nalijte tolik bramborákového těsta, aby vznikla placička (na velkou pánev se jich vejde i několik vedle sebe; nejlepší je pro tento účel pánvička na lívance). Doprostřed položte kolečko sýra a vše přelijte další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočte a osmažte i z druhé strany. Stejným způsobem upečte všech deset placek. Podávejte teplé.
OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY Vyrábějí se už sto třicet let podle staré rodinné receptury v Lošticích nedaleko Šumperka. Jsou originálním českým sýrem!
Přidat komentář