Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olomoucké ,cordon bleu‘

Tvarůžky zapečené v bramborákovém těstě jsou přímo fantastické! Jen je připravujte v dobře větratelné kuchyni…

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Smažení 0:30

Ingredience

    • 700 g brambor, oloupaných
    • 1 vejce
    • 50–75 g hladké mouky
    • 2 lžíce sušené majoránky
    • 4 stroužky česneku, prolisované
    • sůl a pepř
    • 10 olomouckých tvarůžků ve tvaru koleček
    • olej na smažení

Příprava jídla

1 Brambory nastrouhejte na struhadle nebo nakrouhejte v kuchyňském robotu. Přidejte vajíčko a postupně přisypávejte hladkou mouku, abyste získali polotekuté těsto. Okořeňte majoránkou, česnekem, solí a pepřem.

2 V pánvi rozpalte olej a malou sběračkou na něj nalijte tolik bramborákového těsta, aby vznikla placička (na velkou pánev se jich vejde i několik vedle sebe; nejlepší je pro tento účel pánvička na lívance). Doprostřed položte kolečko sýra a vše přelijte další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočte a osmažte i z druhé strany. Stejným způsobem upečte všech deset placek. Podávejte teplé.

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY Vyrábějí se už sto třicet let podle staré rodinné receptury v Lošticích nedaleko Šumperka. Jsou originálním českým sýrem!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář