Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Koláčky z jemného rybího masa získají díky kořeněné kari pastě ostřejší chuť, která skvěle ladí s výraznou omáčkou.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 500 g filetů z bílé ryby
    • 1 lžičku rybí omáčky
    • 1 lžičku červené kari pasty (například zn. Tandoori,
    • Curry Paste Mida‘s, 300 g za cca 60 Kč, široká prodejní síť)
    • 1 lžíci jemně nasekané limetkové kůry
    • 1 lžíci jemně nasekaného koriandru
    • 1 vejce
    • 1 lžičku cukru
    • sůl na dochucení   
    • 50 g zelených fazolek (lusků), jemně nakrájených
    • 3 lžíce slunečnicového oleje na smažení

    Na omáčku:

    • 50 ml bílého vinného octa
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 2 lžíce vody
    • 2 lžičky rybí omáčky
    • 1 najemno nakrájenou malou salátovou okurku
    • 1 najemno nakrájenou mrkev
    • 1 cibulku
    • 2 červené chilli papričky

     

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte omáčku - ve vodě a ve vinném octě rozpusťte cukr (když směs trochu zahřejete, půjde to líp). Přidejte rybí omáčku, okurku, mrkev, cibulku a chilli papričky a promíchejte. Omáčku rozdělte do mističek.

2. Na placičky rozmixujte rybí filety spolu s ostatními ingrediencemi kromě oleje a fazolek; nakrájené fazolové lusky přidejte až nakonec. Vytvořte malé placičky, které smažte na oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete odsát ubrouskem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa

Salát s rýžovými nudlemi

Salát z manga a červených paprik

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.78

Přidat komentář