Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fiorelli s lososem a artyčoky

Artyčoky jsou oblíbené především ve středomořské kuchyni. Nechte vyniknout jejich masitou chuť ve spojení s uzeným lososem a krémovým mascarpone.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 artyčoky
    • 2 lžíce oleje
    • 2 pokrájené šalotky
    • 1 lžička citronové šťávy
    • sůl
    • pepř
    • 40 g mascarpone
    • čerstvé fiorelli
    • 150 g uzeného lososa
    • kopr

Příprava jídla

1 Odstraňte ze 2 artyčoků tvrdé listy, chmýří, odřízněte špičku a stonek; zbytek nakrájejte na plátky a dejte do vody s citronem.

2 Na 2 lžících oleje zpěňte 2 pokrájené šalotky, přidejte osušené artyčoky, pokapejte lžičkou citronové šťávy, osolte, opepřete a vařte 10 minut; případně mírně podlijte horkou vodou.

3 Na mírném ohni rozmíchejte 40 g mascarpone, přidejte uvařené čerstvé fiorelli, artyčoky, 150 g uzeného lososa a kopr.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář