
Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami
Díky švestkám a červenému vínu dostanete omáčku silné chuti.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
P
Ingredience
- 200 g sušených švestek
- 2 lžíce másla
- 200 g kuřecích prsou
- 100 ml červeného vína
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- 40 g másla
- 320 g těstovin sedani rigati
- tymián
Příprava jídla
1 Pokrájené sušené švestky namočte na 10 minut do vody.
2 Na 2 lžících másla opečte 200 g kuřecích prsou, osolených a nakrájených na nudličky, a okapané švestky. Zalijte 100 ml červeného vína. Když se odpaří, přidejte sběračku drůbežího vývaru, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete a vařte ještě 3 minuty.
3 Smíchejte s těstovinami sedani rigati, uvařenými al dente, a 40 g másla. Ozdobte tymiánem.
Přidat komentář