Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Přidejte do aromatické krusty dvě sardelová filátka a lžíci kaparů, bude ještě pikantnější.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 minut
Pečení: 10 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 600–800 g filetů z lososa
    • 2 plátky toustového chleba
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce petrželky
    • 1 lžíce bazalky
    • 4 lístky šalvěje, nasekané
    • 1 stroužek česneku, drcenéhý
    • 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • nové brambory k podávání

    Na zálivku
    • 4 lžičky dijonské hořčice
    • 4 lžičky citronové šťávy
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce sekané petrželky
    • 2 lžíce sekané pažitky

Příprava jídla

1 Toustový chleba rozmixujte s parmazánem, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Lososa osolte, opepřete a položte na plech vyložený papírem na pečení. Pokapejte 1 lžící oleje a rozprostřete na něj aromatickou strouhankovou směs. Lehce přimáčkněte dlaněmi. Pokapejte zbytkem oleje.

3 Vložte do trouby a pečte 10 minut, aby losos byl uvnitř ještě šťavnatý.

4 Na přílohu uvařte brambory doměkka, slijte, nechte mírně zchladnout a překrájejte napůl. Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Zlehka ji promíchejte s bramborami a podávejte je teplé s lososem.


Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář