Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rustikální chleba

Nevzdávejte se mořské soli, pokud je to jen trochu možné. Zaručí vám božský požitek při kousání!

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 250 g hladké mouky kvality 00
    • 1 lžička rychlodroždí (Kynuté těsto expres od Dr. Oetkera)
    • 1 lžíce olivového oleje + na pokapání
    • 200 ml minerální vody
    • mořská sůl ve vločkách (značka Moldon, koupíte třeba v Makru nebo v prodejnách zdravé výživy)
    • čerstvý rozmarýn, nasekaný
    • semolina na podsypání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Smíchejte mouku, droždí a půl lžičky soli. Přidejte olej a postupně přilévejte minerálku, než vznikne těsto. Čtyři až pět minut zpracovávejte na lehce pomoučněné ploše, až bude těsto pěkně pevné, pružné a hedvábné.

2 Bochník rozkrájejte na osm dílů a z každého vyválejte kolo o průměru kolem šestnácti centimetrů. Placky neskládejte na sebe, slepily by se!

3 Plechy posypte semolinou a položte na ně placky. Nechte je 5 minut stát. Pak je posypte rozmarýnem a solí a pokapejte olejem. Pečte je 8–10 minut, dokud nebudou zlaté a nafouklé.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavý chleba bez kynutí

Přidat komentář