Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kebab se slaninou, paprikou a bramborami

Příloha není potřeba – opečené brambůrky a paprika vám úplně postačí.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 15 minut
Grilování: 6 minut
P
Zelenina Balkánská

Ingredience

    • 400 g hovězí roštěné, na kostky
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce sladké chilli omáčky
    • 2 lžíce piva
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • sůl a hrubě mletý pepř
    • 8 malých nových brambor
    • 1 červená a 1 žlutá paprika, na kostky
    • čerstvé bobkové listy
    • 150g špalík anglické slaniny, ručně rozkrájený na plátky

Příprava jídla

1 Maso naložte do marinády smíchané z hořčice, chilli omáčky, piva, oleje, soli a pepře. Nechte odležet alespoň 30 minut, ale klidně i přes noc.

2 Brambory vařte v osolené vodě asi 10–15 minut tak, aby byly uvařené, ale ještě pevné. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a rozpulte. Napíchejte na jehly střídavě půlku brambory, slaninu, maso, papriku, bobkové listy a opakujte do spotřebování přísad. Grilujte 2–3 minuty po každé straně, aby maso zůstalo uvnitř růžové.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

REKLAMA

Přidat komentář