Korpus z bramborákového těsta je nejen neotřelý, ale také skvělý a bezlepkový!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, promíchejte je s 1 vejcem, osolte a opepřete. Formu na quiche nebo hlubší pánev (nádoba by měla mít průměr cca 20cm), která snese pobyt v troubě, vymažte máslem nebo olejem.
Pak do ní namačkejte brambory s vejcem a utvořte zvýšený okraj (podobně, jako byste pracovali s těstem).
Bramborový korpus pečte 25 minut, aby brambory změkly a začínaly zlátnout.
Mezitím na náplň opečte slaninu dokřupava. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, majoránkou (v zimě nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou), nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a pepřem.
Vmíchejte opečenou slaninu. Vlijte do předpečeného korpusu a pečte ještě zhruba 20 minut, aby náplň zpevnila. Vyjměte z trouby a podávejte horké či vychladlé. Ozdobte čerstvou majoránkou podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Francouzský quiche: vyzkoušejte až 18 druhů náplní(18 receptů)