0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 42
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2006 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 114 g
Tuky 100 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus z bramborákového těsta je nejen neotřelý, ale také skvělý a bezlepkový!

Suroviny

brambory 600 g
varný typ C nebo B –, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř
čerstvě drcený
máslo 1 ČL
lze nahradit 1 lžící oleje
NA NÁPLŇ
slanina 250 g
dobrá, nakrájené na kostičky nebo nudličky
vejce 3 ks
150 g
tučná zakysaná smetana
majoránka (drhnutá) hrst
nakrájené čerstvé (bez tuhých stonků) + na ozdobení
čedar 75 g
vyzrálý, lze nahradit sýrem gruyère nebo ementálu, nastrouhaného
muškátový oříšek špetka
čerstvě strouhaného

Troubu předehřejte na 200°C. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, promíchejte je s 1 vejcem, osolte a opepřete. Formu na quiche nebo hlubší pánev (nádoba by měla mít průměr cca 20cm), která snese pobyt v troubě, vymažte máslem nebo olejem. Pak do ní namačkejte brambory s vejcem a utvořte zvýšený okraj (podobně, jako byste pracovali s těstem).

Bramborový korpus pečte 25 minut, aby brambory změkly a začínaly zlátnout.

3 Mezitím na náplň opečte slaninu dokřupava. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, majoránkou (v zimě nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou), nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a pepřem. Vmíchejte opečenou slaninu. Vlijte do předpečeného korpusu a pečte ještě zhruba 20 minut, aby náplň zpevnila. Vyjměte z trouby a podávejte horké či vychladlé. Ozdobte čerstvou majoránkou podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit