Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou
Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

4.2/5 Počet hodnocení: 112
Do 75 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2256 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 121 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus z bramborákového těsta je nejen neotřelý, ale také skvělý a bezlepkový! Pokud milujete slané koláče, ale rádi byste zajímavou změnu, pak bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou je ten pravý recept, který byste rozhodně měli vyzkoušet. Náplň můžete ozvláštnit čerstvým špenátem, žampiony nebo čerstvými bylinkami.

Suroviny

varný typ C nebo B, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř
čerstvě drcený
máslo 1 ČL
lze nahradit 1 lžící oleje
NA NÁPLŇ
slanina 250 g
nakrájené na kostičky nebo nudličky
vejce 3 ks
tučná
majoránka (čerstvá) hrst
nakrájené (bez tuhých stonků) + na ozdobení
vyzrálý, lze nahradit sýrem gruyère nebo ementálu, nastrouhaného
čerstvě strouhaného

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, promíchejte je s 1 vejcem, osolte a opepřete. Formu na quiche nebo hlubší pánev (nádoba by měla mít průměr cca 20 cm), která snese pobyt v troubě, vymažte máslem nebo olejem.

3

Pak do ní namačkejte brambory s vejcem a utvořte zvýšený okraj (podobně, jako byste pracovali s těstem).

4

Bramborový korpus pečte 25 minut, aby brambory změkly a začínaly zlátnout.

5

Mezitím na náplň opečte slaninu dokřupava. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, majoránkou (v zimě nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou), nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a pepřem.

6

Vmíchejte opečenou slaninu. Vlijte do předpečeného korpusu a pečte ještě zhruba 20 minut, aby náplň zpevnila. Vyjměte z trouby a podávejte horké či vychladlé. Ozdobte čerstvou majoránkou podle chuti.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín