0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový ,quiche‘ se slaninou & majoránkou

4.4/5 Počet hodnocení: 51
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2246 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 120 g
Tuky 123 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus z bramborákového těsta je nejen neotřelý, ale také skvělý a bezlepkový!

Suroviny

brambory 600 g
varný typ C nebo B, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř
čerstvě drcený
máslo 1 ČL
lze nahradit 1 lžící oleje
NA NÁPLŇ
slanina 250 g
nakrájené na kostičky nebo nudličky
vejce 3 ks
tučná
majoránka (čerstvá) hrst
nakrájené (bez tuhých stonků) + na ozdobení
vyzrálý, lze nahradit sýrem gruyère nebo ementálu, nastrouhaného
muškátový oříšek špetka
čerstvě strouhaného

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, promíchejte je s 1 vejcem, osolte a opepřete. Formu na quiche nebo hlubší pánev (nádoba by měla mít průměr cca 20cm), která snese pobyt v troubě, vymažte máslem nebo olejem.

2

Pak do ní namačkejte brambory s vejcem a utvořte zvýšený okraj (podobně, jako byste pracovali s těstem).

3

Bramborový korpus pečte 25 minut, aby brambory změkly a začínaly zlátnout.

4

Mezitím na náplň opečte slaninu dokřupava. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, majoránkou (v zimě nebo není-li po ruce, můžete použít i sušenou), nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a pepřem.

5

Vmíchejte opečenou slaninu. Vlijte do předpečeného korpusu a pečte ještě zhruba 20 minut, aby náplň zpevnila. Vyjměte z trouby a podávejte horké či vychladlé. Ozdobte čerstvou majoránkou podle chuti.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč