Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina se zázvorovými banány

Banánová mana! Zkaramelizovaný cukr, zázvor a rum – to je dokonalost sama. Podávejte třeba s čokoládovou zmrzlinou.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Pohár

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 2 velké pevné banány, oloupané a nakrájené šikmo na plátky
    • 2 lžíce pomerančové šťávy nebo bílého rumu
    • opražené mandlové lupínky k ozdobení
    • stracciatella, čokoládová nebo banánová zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 V široké pánvi rozpusťte máslo a vmíchejte zázvor. Po půl minutě posypte rovnoměrně cukrem, sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.

2 Pak pokropte pomerančovou šťávou nebo rumem a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět. Rozdělte ihned na zmrzlinu a posypte mandlemi.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x skvělá domácí zmrzlina

REKLAMA

Přidat komentář