
Zmrzlina se zázvorovými banány
Banánová mana! Zkaramelizovaný cukr, zázvor a rum – to je dokonalost sama. Podávejte třeba s čokoládovou zmrzlinou.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-8
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- 2 velké pevné banány, oloupané a nakrájené šikmo na plátky
- 2 lžíce pomerančové šťávy nebo bílého rumu
- opražené mandlové lupínky k ozdobení
- stracciatella, čokoládová nebo banánová zmrzlina k podávání
Příprava jídla
1 V široké pánvi rozpusťte máslo a vmíchejte zázvor. Po půl minutě posypte rovnoměrně cukrem, sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.
2 Pak pokropte pomerančovou šťávou nebo rumem a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět. Rozdělte ihned na zmrzlinu a posypte mandlemi.
Přidat komentář