Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Popis receptu: 
Rizoto se nevyplatí dělat v malém množství. Jestli vám zbude, zmrazte ho na jindy. Ale podle naší zkušenosti do rána zmizí,
Autor: Pavlína Červenková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 lžíce másla;200g hub(pokud jste si nezamrazili lesní, dejte hnědé krémové žampiony nebo houby portobello, pokrájených;1 cibule, pokrájená na drobno;1 stroužek česneku, drcný;300g rýže na rizoto jako npař. arborio;80ml bílého vína;750ml zeleninového vývaru;1 lžíce čerstvých tymiánových lístků; sůl a čerstvé mletý pepř;rukola a hobliny parmazánu k podávání NA ČERVENOU ŘEPU 1-2 střední červené řepy;1lžíce červeného vinného octa + další na dokončení; 3 lžíce panenského olivového oleje + další na pokapání;1lžička třtinového cukru;1/2 lžičky tymiánových lístků

Příprava jídla

Řepu vařte v osolené vodě se lžící octa asi 50 minut do měkka. Oloupejte ji, nakrájejte na tenké plátky a dejte marinovat do zálivky z olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, cukru tymiánu; řádně osolte a opepřete. Nechte v chladničce aspoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc. Na středním plameni na 1 lžíci másla opékejte pokrájené houby asi 3-4 minuty. Vyjměte, do hrnce dejte zbytek másla, cibuli, česnek a opékejte asi 3 minuty. Vsypte rýži a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem a počkejte, až se odpaří. Na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15-20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná. Vmíchejte tymián a opečené houby. Řádně osolte a opepřete.Rizoto prokládejte okapanými kolečky marinované řepy. Pokajte marinádou z řepy a olivovým olejem. Ozdobte je rukolou a hoblinami parmazánu.
REKLAMA

Přidat komentář