Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Candát se zapečenými bramborami

Tento rybí fešák je nejen krásný, ale má i velmi chutné pevné bílé maso, málo tuku a kostí a velejemnou chuť.
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 30-40 minut
P
Česká

Ingredience

    • 1 celý candát o váze asi 1,5–2 kg, vykuchaný
    • sůl a mletý pepř
    • 50 g plátků slaniny
    • několik snítek estragonu
    • svazek hladkolisté petrželky
    • 1 kg nových brambor, na tenké plátky
    • 1/4 lžičky mletého kmínu
    • 4 vejce, rozšlehaná
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 1 lžíce oleje
    • 1 biocitron
    • 50 g másla

Příprava jídla

1 Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky. Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.

2 Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté troubyna 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.

3 Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na srpen

Menu na srpen

Candát z trouby v petrželové strouhance

Sladkovodní ryby

REKLAMA

Přidat komentář