Zapečený karfiol s tromi druhmi syra

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zapečený karfiol s tromi druhmi syra

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Více než hodinu

Suroviny

800g zemiakov
1 stredne veľký karfiol
170g srúhaneho čedaru
240g kyslej smotany
1/2 taveného syra v črievku, cca 50g ( bambíno, karička )
maslo na vymazanie zapekacej nádoby
soľ na dochutenie

Na vrvrch
2 vajíčka
5o g strúhaného parmezánu
Uvaríme zemiaky v šupke a karfiol. Zapekaciu nádobu vymažeme maslom. Zohrejeme rúru, elektrickú na 220° a horkovzdušnú na 200°. 3/4 zemiakov ošúpeme, pretlačíme cez mriežku, naukladáme na dno zapekacej nádoby a trochu osolíme. Karfiol rozoberieme na menšie časti a zmiešame ho s čedarom, taveným syrom a 200g smotany. Trochu osolíme a rovnomerne rozmiestnime na zemiaky. Na to roztlačíme zvyšné zemiaky osolíme, polejeme zvyšnou smotanou. Vrch polejeme rozšľahaným vajíčkom, zmiešaným s parmezánom. Dáme zapekať na 45-50 minút. Pre chrumkavejší vrch zapneme na posledných 5 minút gril.
Autor: janka vivien

Obchod Apetit