Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený karfiol s tromi druhmi syra

Popis receptu: 
Karfiol s roztečeným syrom je najlepší.
Autor: jana vivien vizvaryova
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    800g zemiakov 1 stredne veľký karfiol 170g srúhaneho čedaru 240g kyslej smotany 1/2 taveného syra v črievku, cca 50g ( bambíno, karička ) maslo na vymazanie zapekacej nádoby soľ na dochutenie Na vrvrch 2 vajíčka 5o g strúhaného parmezánu

Příprava jídla

Uvaríme zemiaky v šupke a karfiol. Zapekaciu nádobu vymažeme maslom. Zohrejeme rúru, elektrickú na 220° a horkovzdušnú na 200°. 3/4 zemiakov ošúpeme, pretlačíme cez mriežku, naukladáme na dno zapekacej nádoby a trochu osolíme. Karfiol rozoberieme na menšie časti a zmiešame ho s čedarom, taveným syrom a 200g smotany. Trochu osolíme a rovnomerne rozmiestnime na zemiaky. Na to roztlačíme zvyšné zemiaky osolíme, polejeme zvyšnou smotanou. Vrch polejeme rozšľahaným vajíčkom, zmiešaným s parmezánom. Dáme zapekať na 45-50 minút. Pre chrumkavejší vrch zapneme na posledných 5 minút gril.
REKLAMA

Přidat komentář