Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Džem ze švestek s ořechy a rumem

My si ho dáváme do jogurtu, na piškot, na zmrzlinu… Určitě najdete i další možnosti uplatnění.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: na cca 4 ks 330ml sklenic
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT1H30M
Vaření 1:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg švestek, odpeckovaných
    • 2 malé biopomeranče, na tenké plátky
    • 500 g želírovacího cukru 2 : 1
    • 100 g vlašských ořechů
    • 75 ml tmavého rumu nebo brandy

Příprava jídla

1 Promíchejte švestky, pomeranče a cukr. Přiklopte a nechte aspoň 3 hodiny (ale i přes noc) odpočívat, aby pustily šťávu.

2 Přiveďte k varu a za stálého míchání na středním plameni vařte asi 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Když po dně protáhnete vařečku a zůstane po ní cestička, je hotovo.

3 Nechte 10 minut chladnout a pak vmíchejte ořechy a alkohol.

4 Naplňte do sklenic, uzavřete a převraťte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

Ovoce do trouby i do sklenice

REKLAMA

Přidat komentář