Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s lososem a rukolou

Pokud jsou vaše děti opravdu zapřisáhlí odpůrci ryb, použijte kuřecí maso a přidejte trochu smetany.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 lžic olivového oleje
    • 25 g bílého pečiva na strouhanku
    • 4 lístky šalvěje, jemně nasekané
    • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 400 g filetu z lososa, bez kůže a kostí
    • 80 g rukoly, omyté a osušené
    • 150 g třešňových rajčátek k podávání
    • kysaná smetana k podávání (asi 4 lžíce)

Příprava jídla

1 Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Lososa omyjte, osušte, nakrájete na kostky a osolte a opepřete. Pečivo nastrouhejte nebo rozmixujte na strouhanku a promíchejte se šalvějí.

2 V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, vsypte strouhanku, osolte a opékejte asi 3 minuty dozlatova. Stáhněte z ohně a dejte stranou. Ve větší pánvi na zbylém oleji nechte půl minuty měknout česnek, přidejte kostky lososa a opečte ho ze všech stran. Stáhněte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu a kůru, popřípadně dochuťte solí a pepřem.

3 Slijte špagety a nechte je okapat. Dejte je do mísy nebo vraťte zpět do hrnce a zlehka promíchejte s lososovou směsí a listy rukoly. Podávejte s opečenou strouhankou, rozpůlenými rajčátky a kysanou smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dobroty pro děti

REKLAMA

Přidat komentář