Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Umrlčí punč

Se zmrzlou rukou zacházejte opatrně, často se jí lámou prsty! Raději si zamrazte dvě.

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Uležení: 1 hodina
PT15M
Příprava 0:15
Nápoj

Ingredience

    • 2 svitky skořice
    • 5 celých hřebíčků
    • 3 lžíce oloupaného a nakrájeného čerstvého zázvoru
    • 70 ml krupicového cukru
    • 750 ml perlivého cideru, vychlazeného
     
    • 880 ml brusinkového džusu
    • 1 litr minerálky
    • (220 ml tmavého rumu – pro velké)
    • umrlčí ruka (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V hrnci s těžkým dnem přiveďte k varu cukr, 70 ml vody a veškeré koření. Až se cukr rozpustí, přiklopte a nechte mírně bublat pět minut.

2 Nezakryté nechte hodinu chladnout.

3 Před podáváním sceďte nápoj do průhledné mísy, dolijte ciderem, rumem, džusem a minerálkou a ozdobte umrlčí rukou.

NĚCO NAVÍC
Jak vyrobíte umrlčí ruku? Do jednorázové rukavice bez talku nebo jiného prášku uvnitř nalijte studenou vodu, dobře zagumičkujte nebo zavažte a dejte mrazit. Při ukládání ruky do mrazáku myslete na to, že jak ruku položíte, v takové podobě ji pak i vyjmete. Před podáváním opatrně odstraňte rukavici a led vložte do punče. Do nádoby můžete přidat i jiné hrozivé dekorace.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Čokoládový hřbitov

Pečené mumie

Strašidla v bažině

Těstoviny podle očního lékaře

Laboratorní koktejl

Strašidelná party

REKLAMA

Přidat komentář