0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brusinkový punč

Brusinkový punč

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1180 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 236 g
Tuky 7 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem vás ,nakopne‘ i bez alkoholu.

Suroviny

brusinky 250 g
čerstvé nebo mražené americké
zázvor (čerstvý) 5 cm
na tenké plátky
skořice 1 svitek
jablečný džus 250 ml
nebo hruškový
krupicový cukr 50 g
+ 2 lžíce navíc
vanilkový lusk 1 ks
hruška 1 ks
na plátky

1 Brusinky (pár si jich nechte na ozdobu), nakrájený zázvor a celou skořici zalijte 900 ml vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut. Vyjměte koření a brusinky sceďte a šťávu ještě vymačkejte přes jemné síto nebo látku do jiného hrnce.

2 Do šťávy vraťte celé koření i zázvor a přidejte džus, rozčtvrcený vanilkový lusk a cukr a 5–10 minut na mírném ohni povařte. Vložte nakrájené hrušky a stáhněte z ohně. Podávejte teplé doplněné odloženými brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit