Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brusinkový punč

Brusinkový punč

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1180 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 236 g
Tuky 7 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem vás ,nakopne‘ i bez alkoholu.

Suroviny

čerstvé nebo mražené americké
zázvor (čerstvý) 5 cm
na tenké plátky
skořice 1 svitek
jablečný džus 250 ml
nebo hruškový
krupicový cukr 50 g
+ 2 lžíce navíc
vanilkový lusk 1 ks
na plátky

1 Brusinky (pár si jich nechte na ozdobu), nakrájený zázvor a celou skořici zalijte 900 ml vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut. Vyjměte koření a brusinky sceďte a šťávu ještě vymačkejte přes jemné síto nebo látku do jiného hrnce.

2 Do šťávy vraťte celé koření i zázvor a přidejte džus, rozčtvrcený vanilkový lusk a cukr a 5–10 minut na mírném ohni povařte. Vložte nakrájené hrušky a stáhněte z ohně. Podávejte teplé doplněné odloženými brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč