Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brusinkový punč

Brusinkový punč

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1180 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 236 g
Tuky 7 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem vás ,nakopne‘ i bez alkoholu.

Suroviny

čerstvé nebo mražené americké
zázvor (čerstvý) 5 cm
na tenké plátky
skořice 1 svitek
jablečný džus 250 ml
nebo hruškový
+ 2 lžíce navíc
na plátky

Postup

1

Brusinky (pár si jich nechte na ozdobu), nakrájený zázvor a celou skořici zalijte 900 ml vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut. Vyjměte koření a brusinky sceďte a šťávu ještě vymačkejte přes jemné síto nebo látku do jiného hrnce.

2

Do šťávy vraťte celé koření i zázvor a přidejte džus, rozčtvrcený vanilkový lusk a cukr a 5–10 minut na mírném ohni povařte. Vložte nakrájené hrušky a stáhněte z ohně. Podávejte teplé doplněné odloženými brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín