
Čekankový salát s granátovým jablkem
Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.
Vydání: 2010/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- 4 bílé čekankové puky
- 1 granátové jablko
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 velkého citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce 40% smetany ke šlehání
Příprava jídla
1 V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř na zálivku. Těsně před podáváním pak vmíchejte smetanu.
2 Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.
3 Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.
NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.
2 Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.
3 Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.
NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.
Přidat komentář