Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čekankový salát s granátovým jablkem

Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 4 bílé čekankové puky
    • 1 granátové jablko
    • 4 lžíce olivového oleje
    • šťáva z 1 velkého citronu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce 40% smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř na zálivku. Těsně před podáváním pak vmíchejte smetanu.

2 Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.

3 Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.

NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Luxusní štědrovečerní menu

REKLAMA

Přidat komentář