Jakmile teplota stoupne, přesouváme polní jídelnu na zahradu ke grilu. S přáteli většinou připravujeme různé druhy mas, ale překvapivě i u těch největších masožroutů má úspěch tahle vegetariánská lahůdka.
Suroviny
paprika žlutá
3
ks
paprika červená
3
ks
paprika oranžová
3
ks
piniové oříšky
1
hrst
olivový olej
75
ml
z jednoho citronu
petrželka
2
hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Papriky opečte na grilu úplně do černa ze všech stran. Pak je vložte do igelitového sáčku asi na 10 minut, aby se zapařily. Potom z nich odstraňte jaderník, sloupněte slupku a dužinu nakrájejte na proužky a vložte je do misky.
2 Přidejte hrst piniových oříšků a nasekanou petrželku. Citronovou šťávu prošlehejte s olejem, solí a pepřem a zálivkou pokapejte salát v misce.
3 Podávejte jako lehkou večeři nebo jako přílohu ke grilovanému masu či rybám.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )