0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 55 g
Tuky 82 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile teplota stoupne, přesouváme polní jídelnu na zahradu ke grilu. S přáteli většinou připravujeme různé druhy mas, ale překvapivě i u těch největších masožroutů má úspěch tahle vegetariánská lahůdka.

Suroviny

paprika žlutá 3 ks
paprika červená 3 ks
paprika oranžová 3 ks
piniové oříšky 1 hrst
olivový olej 75 ml
citronová šťáva
z jednoho citronu
petrželka 2 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Papriky opečte na grilu úplně do černa ze všech stran. Pak je vložte do igelitového sáčku asi na 10 minut, aby se zapařily. Potom z nich odstraňte jaderník, sloupněte slupku a dužinu nakrájejte na proužky a vložte je do misky.

2 Přidejte hrst piniových oříšků a nasekanou petrželku. Citronovou šťávu prošlehejte s olejem, solí a pepřem a zálivkou pokapejte salát v misce.

3 Podávejte jako lehkou večeři nebo jako přílohu ke grilovanému masu či rybám.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín