Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný chlebíček

Při pečení zužitkujete leccos, co vám zbylo v lednici. Hostům, kteří tento chlebíček stoprocentně korunují na krále každé vaší party, to pochopitelně prozrazovat nemusíte.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 1chlebíček
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Pečení 1:00

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 1 balení sušeného droždí
    • 100 ml plnotučného mléka
    • 160 g rozpuštěného másla
    • 5 vajec
    • 3 lžíce francouzské hořčice

    Na kuřecí se sýrem a sušenými rajčaty:

    • 150 g pečeného nebo grilovaného kuřete, pokrájeného na menší kousky
    • 150 g sýra (mozzarella, eidam…), nakrájeného na kostičky
    • 4 lžíce krájených sušených rajčat

    Na šunkový s olivami, sýrem a bylinkami:

    • 4 lžíce zelených oliv, pokrájených
    • 150 g šunky, pokrájené na kostičky
    • 150 g jakéhokoli tvrdého sýra, nakrájeného na kostičky
    • hrst zelených bylin (například rozmarýn, tymián nebo estragon), nasekaných

Příprava jídla

1. Do misky nasypte mouku a sušené droždí. Pak přilijte mléko, rozpuštěné máslo a tři lžíce hořčice.

2. V hrnečku rozšlehejte vejce, přelijte je do mísy a pečlivě promíchejte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočívat. Hmota by neměla být příliš tuhá; díky vejcím připomíná konzistencí spíš piškotové těsto. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3. Formu na biskupský chlebíček  vymažte a vyložte pečicím papírem (pokud ho nemáte, formu co nejlépe vysypte hrubou moukou nebo strouhankou). Vlijte těsto a v předehřáté troubě pečte asi hodinu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladký chlebíček

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.68

Přidat komentář