Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Terina z uzeného halibuta s křenem

Málo přísad, jednoduchá příprava – na terinu unikát.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 3 černé ředkve (nebo 2–3 malé cukety)
    • 300 g uzeného halibuta nebo jiné pevné uzené ryby, dobře vykostěné
    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 5 vajec
    • 1–2 lžíce strouhaného křenu
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • růžový pepř na ozdobení

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Ředkve dobře omyjte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. První a poslední půlkulatý plátek vyhoďte. Rybu opatrně zbavte kůže i kostí a nakrájejte na plátky. Promíchejte smetanu, vejce, křen a šalotku. Opepřete, osolte, ale pozor, ryba už je dost slaná.

2 Vyložte terinu nebo formu na biskupský chlebíček potravinářskou fólií odolnou vůči horku nebo alobalem, pěkně až do rohů. Nechte fólii dostatečně přečnívat.

3 Postupně střídejte vrstvy smetanového krému s plátky ředkve a uzené ryby až do spotřebování přísad.

4 Uzavřete nahoře přečnívající fólií. Terinu položte do pekáče a kolem do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. Dejte do trouby péct na 40 minut. Vyklopte a sejměte fólii. Podávejte nakrájené na plátky, teplé i studené, ozdobené růžovým pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát s křenem

Hovězí salát s křenem

Pečené brambory s křenem

Telecí ragú s křenem

Křenová polévka

Vepřové závitky s jablky a křenem

Šunkovo-křenové šátečky

REKLAMA

Přidat komentář