Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křenová polévka

Čím čerstvější křen použijete, tím větší říz bude polévka mít.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 5 lžic másla
    • 20 g rozmixovaného toustového chleba (3 lžíce)
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1,5 l zeleninového vývaru
    • 450 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 200 g čerstvého křenu, jemně strouhaného, + na dochucení
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje + na ozdobení
    • 100 g tmavého chleba (nejlépe Negrill)
    • 100 g uzených kuřecích prsíček či stehen
    • pažitka na ozdobení

Příprava jídla

1 Na másle asi minutu opékejte rozmixovaný toustový chleba a šalotku. Zalijte vývarem, přisypte křen a vařte 40 minut. Přidejte brambory a vařte dalších 20 minut, až budou měkké.

2 Rozmixujte dohladka a vraťte do hrnce. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete, případně přiostřete čerstvým křenem a už jen prohřejte. Až do tohoto bodu můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

3 Tmavý chleba i uzené kuřecí maso nakrájejte na kostky. Obojí opékejte v pánvi na oleji asi 5 minut, až chleba bude křupavý a maso dozlatova.

4 Ohřejte polévku, případně ji rozřeďte dalším vývarem. Rozdělte do misek či talířů a posypte opečeným chlebem a masem, případně ozdobte kapkou oleje a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Chléb Negrill je velmi tmavý chleba ochucený restovanou cibulkou. Vyrábí ho pan Schneider v Pekárně Tanvald a koupíte ho krájený a balený v běžné obchodní síti. Můžete použít ale i jiný podobný celozrnný chleba.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové závitky s jablky a křenem

Telecí ragú s křenem

Hovězí salát s křenem

Šunkovo-křenové šátečky

Terina z uzeného halibuta s křenem

REKLAMA

Přidat komentář