Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový krém s vůní lanýžů

Nemáte lanýžový kaviár? Nevadí, polévku můžete ochutit i lanýžovou pastou nebo olejem.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 800 g brambor varného typu C
    • 100 ml olivového oleje
    • hrst sušených hříbků nebo 150 g čerstvých
    • 150 ml mléka nebo vody na namáčení hub
    • sůl, pepř, ocet na dochucení
    • lanýžový kaviár

Příprava jídla

1 Sušené houby namočte do mléka nebo vody a pak je v osolené vodě uvařte doměkka; trvá to asi sedm minut. Brambory uvařte zvlášť v osolené vodě ve slupce doměkka a oloupejte je. Prolisujte je do hrnce, rozmíchejte do nich olej a přilévejte tolik vody, abyste dostali tu správnou konzistenci – polévka by měla zůstat krémová, ale tekutá. Dolaďte solí, pepřem a octem.

2 Polévku nalijte do talířů a ozdobte uvařenými houbami a lanýžovým kaviárem.

NĚCO NAVÍC
Polévku místo lanýžů krásně dotáhne i tmavý dýňový olej a nasucho opražená dýňová semínka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s olivami

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Olivy k snídani

Zapečené chorizo s bramborami

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Maková panenka s olivovou salsou

Sladký koláč s olivami

Zmrzlina z olivového oleje

Přidat komentář