
Smetanové brambory s pažitkou a tahini
Pěkné nové brambory nemusíte loupat, stačí je umýt; jinak je oloupejte po uvaření.
Vydání: 2011/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg salátových brambor, nejlépe baby
- 1 malá červená cibule nebo šalotka
- 1–2 lžičky medu
- 2 lžíce citronové šťávy nebo bílého vinného octa
- 150 g zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu (řecký, Choceňský)
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky sezamové pasty tahini
- svazek nasekané pažitky
- sůl a mletý pepř na dochucení
Příprava jídla
1 Brambory dobře umyjte a vařte i se slupkou v osolené vodě 10–15 minut. Měly by změknout, ale zůstat pevné. Potom je slijte, nechte vychladnout a případně oloupejte.
2 Cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy. Promíchejte s medem a polovinou citronové šťávy nebo octa.
3 Smetanu smíchejte s hořčicí, zbylou citronovou šťávou nebo octem, sezamovou pastou a osolte. Brambory vložte do mísy k cibuli (větší překrojte). Přidejte ochucenou smetanu, nasekanou pažitku, dochuťte solí a pepřem a promíchejte; případně dolaďte citronovou šťávou nebo medem. Nechte chvíli odležet a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jan Čečrdle
6. Březen 2015 00:08