Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanové brambory s pažitkou a tahini

Pěkné nové brambory nemusíte loupat, stačí je umýt; jinak je oloupejte po uvaření.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ doba na vychladnutí
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 1 kg salátových brambor, nejlépe baby
    • 1 malá červená cibule nebo šalotka
    • 1–2 lžičky medu
    • 2 lžíce citronové šťávy nebo bílého vinného octa
    • 150 g zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu (řecký, Choceňský)
    • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžičky sezamové pasty tahini
    • svazek nasekané pažitky
    • sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Brambory dobře umyjte a vařte i se slupkou v osolené vodě 10–15 minut. Měly by změknout, ale zůstat pevné. Potom je slijte, nechte vychladnout a případně oloupejte.

2 Cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy. Promíchejte s medem a polovinou citronové šťávy nebo octa.

3 Smetanu smíchejte s hořčicí, zbylou citronovou šťávou nebo octem, sezamovou pastou a osolte. Brambory vložte do mísy k cibuli (větší překrojte). Přidejte ochucenou smetanu, nasekanou pažitku, dochuťte solí a pepřem a promíchejte; případně dolaďte citronovou šťávou nebo medem. Nechte chvíli odležet a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

Smetanový dort s pažitkou a řeřichou

Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající, ověřeno min. 4x

Přidat komentář