Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voltairův drůbeží vývar

Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná!

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení: 15 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 100 g obraného pečeného či vařeného drůbežího masa, nakrájeného
    • 2 větší rajčata, 4 menší nebo 2 pořádnéhrsti třešňových

    NA KNEDLÍČKY

    • 40 g másla + 1 lžička navíc
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 lžičky najemno nasekané cibule
    • 1 střední vejce
    • 80 g obraného pečeného nebo vařeného drůbežího masa, najemno umletého
    • sůl a mletý pepř
    • trocha sušeného nebo nasekaného
    • čerstvého rozmarýnu
    • 25–30 g strouhané čerstvé housky

Příprava jídla

1 Připravte si knedlíčky: Na lžičce másla opečte petrželku a cibuli. Máslo utřete do pěny, postupně přidejte vejce, maso, opečenou petrželku a cibuli, osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Směs důkladně promíchejte, pak ji zahustěte nastrouhanou čerstvou houskou a nechte přibližně patnáct minut odstát.

2 Z hmoty utvořte drobné knedlíčky a zhruba pět minut je vařte v osolené vodě. Vývar přiveďte k varu, dejte do něj prohřát maso. Před podáváním naskládejte do talířů knedlíčky a nakrájená rajčata.

NĚCO NAVÍC
Vývar můžete uvařit z obrané kostry z pečeného kuřete, krůty nebo třeba i kachny. Skvělý vývar je také z kachních krků (chlazené bývají k dostání třeba v Tescu).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Spisovatelské menu

Slepice v polévce

Omeleta Arnolda Bennetta

Biftek Chateaubriand

Runebergovy bábovičky

Polévka à la Mór Jókai

Vývar k snídani

Jak na dokonalý vývar

Jak na kuřecí vývar

Přidat komentář