Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ciabatta s pečeným česnekem

Jemná ricotta velmi dobře ladí s výraznými sušenými rajčaty a nasládlým pečeným česnekem.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • 2 palice česneku
    • olivový olej
    • 200 g ricotty
    • mořská sůl
    • 1 velký svazek bazalky
    • 4 malé ciabatty
    • 8 nakládaných sušených rajčat

Příprava jídla

1 Palice česneku nahoře seřízněte tak, abyste odřízli špičky stroužků. Pokapejte je olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 30–45 minut doměkka.

2 Ricottu osolte a rozmíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou.

3 Rozřízněte ciabatty, potřete je ricottovou směsí a obložte rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobte bazalkovými lístky, případně pokapejte olivovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zapečené housky

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář