Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos z trouby na zelenině

Losos v balíčku je rychlý, snadný a náramně efektní. Jen počkejte, až ho rozmotáte a kuchyň vám zalije fantastická vůně!

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Pečení 0:05

Ingredience

    • 4 stonky zeleného chřestu
    • 2 malé chilli papričky
    • 4 větší žampiony
    • 2 mladé cibule nebo 4 jarní cibulky
    • 1 stonek citronové trávy
    • 20 g čerstvého zázvoru
    • 4 filety z lososa (à 160 g)
    • sůl a bílý pepř na dochucení
    • olivový olej na zakápnutí

Příprava jídla

1 Chřest omyjte, očistěte a ulomte zdřevnatělé stonky. Nakrájejte ho na šikmé plátky, hlavičky ponechte v celku. Citronovou trávu a chilli papričky nasekejte nadrobno, žampiony pokrájejte na plátky a zázvor na tenké nudličky.

Papír na pečení pokapejte olivovým olejem a rozprostřete na něj pokrájenou zeleninu a žampiony. Filety z lososa osolte, opepřete a posaďte na zeleninu, kůží nahoru.

3 Papír zabalte jako bonbon. Spojte dvě protilehlé strany a zarolujte je, jako když se v cukrárně balí zákusky. Konce stáhněte pevně provázkem. Zabalit můžete všechny porce dohromady, nebo z každého filetu udělejte samostatný balíček, ať si ho pak na talíři každý rozbalí sám.

Balíček/balíčky dejte na plech a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200–220 °C. Vyndejte je a nechte 3–4 minuty dojít.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos na pánvi

REKLAMA

Přidat komentář