Losos v balíčku je rychlý, snadný a náramně efektní. Jen počkejte, až ho rozmotáte a kuchyň vám zalije fantastická vůně!
Suroviny
Postup
Chřest omyjte, očistěte a ulomte zdřevnatělé stonky. Nakrájejte ho na šikmé plátky, hlavičky ponechte v celku. Citronovou trávu a chilli papričky nasekejte nadrobno, žampiony pokrájejte na plátky a zázvor na tenké nudličky.
Papír na pečení pokapejte olivovým olejem a rozprostřete na něj pokrájenou zeleninu a žampiony. Filety z lososa osolte, opepřete a posaďte na zeleninu, kůží nahoru.
Papír zabalte jako bonbon. Spojte dvě protilehlé strany a zarolujte je, jako když se v cukrárně balí zákusky. Konce stáhněte pevně provázkem. Zabalit můžete všechny porce dohromady, nebo z každého filetu udělejte samostatný balíček, ať si ho pak na talíři každý rozbalí sám.
Balíček/balíčky dejte na plech a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200–220 °C. Vyndejte je a nechte 3–4 minuty dojít.