0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos z trouby na zelenině

Losos z trouby na zelenině
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos z trouby na zelenině

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 92 g
Tuky 80 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos v balíčku je rychlý, snadný a náramně efektní. Jen počkejte, až ho rozmotáte a kuchyň vám zalije fantastická vůně!

Suroviny

chřest zelený 4 ks
chilli paprička 2 ks
mlalé kusy
žampiony 4 ks
větší
jarní cibulka 4 ks
nebo 2 mladé cibulky
citronová tráva 1
stonek
zázvor (čerstvý) 20 g
losos 4 filety
každý 160 g
sůl
pepř bílý
na dochucení
olivový olej
na zakápnutí

1 Chřest omyjte, očistěte a ulomte zdřevnatělé stonky. Nakrájejte ho na šikmé plátky, hlavičky ponechte v celku. Citronovou trávu a chilli papričky nasekejte nadrobno, žampiony pokrájejte na plátky a zázvor na tenké nudličky.

2 Papír na pečení pokapejte olivovým olejem a rozprostřete na něj pokrájenou zeleninu a žampiony. Filety z lososa osolte, opepřete a posaďte na zeleninu, kůží nahoru.

3 Papír zabalte jako bonbon. Spojte dvě protilehlé strany a zarolujte je, jako když se v cukrárně balí zákusky. Konce stáhněte pevně provázkem. Zabalit můžete všechny porce dohromady, nebo z každého filetu udělejte samostatný balíček, ať si ho pak na talíři každý rozbalí sám.

4 Balíček/balíčky dejte na plech a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200–220 °C. Vyndejte je a nechte 3–4 minuty dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč