0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos z trouby na zelenině

Losos z trouby na zelenině
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos z trouby na zelenině

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 92 g
Tuky 80 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos v balíčku je rychlý, snadný a náramně efektní. Jen počkejte, až ho rozmotáte a kuchyň vám zalije fantastická vůně!

Suroviny

chřest zelený 4 ks
chilli paprička 2 ks
mlalé kusy
žampiony 4 ks
větší
jarní cibulka 4 ks
nebo 2 mladé cibulky
citronová tráva 1
stonek
zázvor (čerstvý) 20 g
losos 4 filety
každý 160 g
sůl
pepř bílý
na dochucení
olivový olej
na zakápnutí

1 Chřest omyjte, očistěte a ulomte zdřevnatělé stonky. Nakrájejte ho na šikmé plátky, hlavičky ponechte v celku. Citronovou trávu a chilli papričky nasekejte nadrobno, žampiony pokrájejte na plátky a zázvor na tenké nudličky.

2 Papír na pečení pokapejte olivovým olejem a rozprostřete na něj pokrájenou zeleninu a žampiony. Filety z lososa osolte, opepřete a posaďte na zeleninu, kůží nahoru.

3 Papír zabalte jako bonbon. Spojte dvě protilehlé strany a zarolujte je, jako když se v cukrárně balí zákusky. Konce stáhněte pevně provázkem. Zabalit můžete všechny porce dohromady, nebo z každého filetu udělejte samostatný balíček, ať si ho pak na talíři každý rozbalí sám.

4 Balíček/balíčky dejte na plech a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200–220 °C. Vyndejte je a nechte 3–4 minuty dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit