Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos z trouby na zelenině
Losos z trouby na zelenině
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos z trouby na zelenině

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 92 g
Tuky 80 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos v balíčku je rychlý, snadný a náramně efektní. Jen počkejte, až ho rozmotáte a kuchyň vám zalije fantastická vůně!

Suroviny

mlalé kusy
větší
jarní cibulka 4 ks
nebo 2 mladé cibulky
citronová tráva 1
stonek
zázvor (čerstvý) 20 g
losos 4 filety
každý 160 g
sůl
pepř bílý
na dochucení
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Chřest omyjte, očistěte a ulomte zdřevnatělé stonky. Nakrájejte ho na šikmé plátky, hlavičky ponechte v celku. Citronovou trávu a chilli papričky nasekejte nadrobno, žampiony pokrájejte na plátky a zázvor na tenké nudličky.

2

Papír na pečení pokapejte olivovým olejem a rozprostřete na něj pokrájenou zeleninu a žampiony. Filety z lososa osolte, opepřete a posaďte na zeleninu, kůží nahoru.

3

Papír zabalte jako bonbon. Spojte dvě protilehlé strany a zarolujte je, jako když se v cukrárně balí zákusky. Konce stáhněte pevně provázkem. Zabalit můžete všechny porce dohromady, nebo z každého filetu udělejte samostatný balíček, ať si ho pak na talíři každý rozbalí sám.

4

Balíček/balíčky dejte na plech a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200–220 °C. Vyndejte je a nechte 3–4 minuty dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...