
Uživatelský
recept
recept
Svíčková na smetaně
Popis receptu:
omáčky
Autor: Martin Kašpárek
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
3/4 kg hov. zadní
1,5 l. hov. vývaru
2x mražená zelenina pod svíčkovou
30 dkg špeku
2 cibule
celý pepř,
sůl,
5 lístků bobkového listu
nové koření
1x šlehačka 250 ml
cukr
citron,
brusinky
Příprava jídla
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájený špek, orestujeme, přidáme obě zeleniny a restujeme do měka a hněda.
V základu zprudka opčeme prošpikované maso a vše zalejeme vývarem.
Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vyříme cca 2 hodiny.
Po dvou hodinách vypneme odstavíme a necháme do druhého dne odležet.
Druhý den, vyjmeme maso a koření za studena lehce rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinek a opet lehce promixujeme. POZOR - NE do hladka.
Přivedeme k varu, přidáme 2 až 3 lžíce cukru a šťávu z citrónu. Povaříme,....
Trochu hladké mouky rozmícháme ve smeteně a vlejeme do omáčky, opět povaříme a necháme odstát.
Přidat komentář