Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Svíčková na smetaně

Popis receptu: 
omáčky
Autor: Martin Kašpárek
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    3/4 kg hov. zadní 1,5 l. hov. vývaru 2x mražená zelenina pod svíčkovou 30 dkg špeku 2 cibule celý pepř, sůl, 5 lístků bobkového listu nové koření 1x šlehačka 250 ml cukr citron, brusinky

Příprava jídla

Zpěníme cibulku, přidáme nakrájený špek, orestujeme, přidáme obě zeleniny a restujeme do měka a hněda. V základu zprudka opčeme prošpikované maso a vše zalejeme vývarem. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vyříme cca 2 hodiny. Po dvou hodinách vypneme odstavíme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den, vyjmeme maso a koření za studena lehce rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinek a opet lehce promixujeme. POZOR - NE do hladka. Přivedeme k varu, přidáme 2 až 3 lžíce cukru a šťávu z citrónu. Povaříme,.... Trochu hladké mouky rozmícháme ve smeteně a vlejeme do omáčky, opět povaříme a necháme odstát.
REKLAMA

Přidat komentář