Svíčková na smetaně

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Svíčková na smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu

Suroviny

hovězí maso 3 kg
zadní
vývar hovězí 1.5 l
mražená zelenina 2
pod svíčkovou
špek 30
cibule 2 ks
pepř celý
sůl
bobkový list 5
nové koření
smetana ke šlehání 250 ml
cukr
citron
na ozdobení
brusinky
na ozdobení
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájený špek, orestujeme, přidáme obě zeleniny a restujeme do měka a hněda. V základu zprudka opčeme prošpikované maso a vše zalejeme vývarem. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vyříme cca 2 hodiny. Po dvou hodinách vypneme odstavíme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den, vyjmeme maso a koření za studena lehce rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinek a opet lehce promixujeme. POZOR - NE do hladka. Přivedeme k varu, přidáme 2 až 3 lžíce cukru a šťávu z citrónu. Povaříme,.... Trochu hladké mouky rozmícháme ve smeteně a vlejeme do omáčky, opět povaříme a necháme odstát.

Obchod Apetit