Klasická koprovka s hovězím masem

Klasická koprovka s hovězím masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7124 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 69 g
Tuky 648 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hovězí maso 800 g
zadní
slanina 100 g
víno bílé 250 ml
máslo 6
mouka pšeničná hladká 3 PL
kopr 1 svazek
citronová štáva
sůl 1 PL
pepř špetka
cukr 2 PL
smetana 250 ml
33%

Postup

1

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, přidáme máslo a pečeme při 200 °C.

2

Během pečení maso otáčíme. Po 15 minutách snížíme teplotu na 170 °C a za občasného podlévání pečeme asi 80 minut.

3

Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Přišleháme asi 250 ml výpeku z masa.

4

Přidáme sůl, nasekaný kopr, citrónovou šťávu, pepř, cukr a povaříme.

5

Asi po 10 minutách přidáme smetanu a jen lehce prohřejeme.

 

----

Foto: Wikimedia Commons

Autor: jance

Obchod Apetit