Suroviny
hovězí maso
800
g
zadní
slanina
100
g
víno bílé
250
ml
máslo
6
mouka pšeničná hladká
3
PL
kopr
1
svazek
citronová šťáva
sůl
1
PL
pepř
špetka
cukr
2
PL
smetana
250
ml
33%
Postup
1
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, přidáme máslo a pečeme při 200 °C.
2
Během pečení maso otáčíme. Po 15 minutách snížíme teplotu na 170 °C a za občasného podlévání pečeme asi 80 minut.
3
Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Přišleháme asi 250 ml výpeku z masa.
4
Přidáme sůl, nasekaný kopr, citrónovou šťávu, pepř, cukr a povaříme.
5
Asi po 10 minutách přidáme smetanu a jen lehce prohřejeme.
----
Foto: Wikimedia Commons