Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněná vepřová kotleta

Kotlety můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – třeba sušenými rajčaty a rozmarýnem.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Maso Středomořská

Ingredience

    • 4 kotlety bez kosti, vysoké 2–2,5 cm (budou se prořezávat a plnit)
    • 150 g sýra feta (nejlépe z tetrapaku)
    • hrst zelených oliv bez pecek, nasekaných
    • hrst bazalky, nasekané
    • 1 lžíce piniových oříšků
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst rukoly a skrojek citronu na ozdobení

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte náplň: v misce smíchejte fetu, olivy, bazalku, piniové oříšky a česnek. Vepřové kotlety po straně vodorovně prořízněte, abyste vytvořili kapsu.

2 Maso naplňte připravenou směsí a kapsy zašijte kuchyňskou nití nebo spíchněte párátkem. Zvenku osolte, opepřete, posypte oreganem a potřete olejem.

3 Grilujte 5–7 minut po každé straně, pak nechte asi 2 minuty odpočinout. Podávejte ozdobené rukolou a skrojkem citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

10 receptů na gril

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Jihoamerický fazolový burger

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

REKLAMA

Přidat komentář