Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková tempura

Japonská verze české klasiky – květáku v trojobalu.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 150 g kukuřičného škrobu
    • 75 g hladké mouky smíchané se špetkou prášku do pečiva + další na poprášení
    • cca 500 ml pořádně vychlazené sodovky
    • rostlinný olej na smažení
    • 1 kg květáku, nakrájeného na tenké plátky (viz Něco navíc)
    • 1 lžička vločkové mořské soli

    K PODÁVÁNÍ

    • kvalitní sójová omáčka + červená chilli paprička, nakrájená na kolečka
    • majonéza ochucená wasabi a trochou citronové šťávy

Příprava jídla

1 Škrob, mouku a většinu vychlazené sodovky dejte do mísy a promíchejte příborovým nožem, aby vzniklo lehce hrudkovaté těstíčko (podle potřeby přilévejte sodovku).

2 V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Květák poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Postupně ho namáčejte do těstíčka a 2–3 minuty ho na pánvi smažte dozlatova. Osmažený květák odkládejte na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se sójovkou ochucenou chilli a/nebo s wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Když koupíte květák opravdu čerstvý, můžete do těstíčka namočit a osmažit i drobnější listy přilehlé k hlávce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Květákový krém

Nakládaný květák s topinkami a gorgonzolou

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

16x lahodný květák

REKLAMA

Přidat komentář