
Domácí hranolky s petrželkovou solí
Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete samozřejmě hned.
Vydání: 2011/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 g himálajské soli
- 3 lžičky nasekané hladkolisté petrželky
- nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
- 3 velké brambory
- sůl
- panenský olivový nebo řepkový olej na zakápnutí
NA HRANOLKY
Příprava jídla
1 Sůl, petrželku a citronovou kůru dejte do hmoždíře a řádně rozdrťte, až bude mít sůl lehce nazelenalou barvu.
2 Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na tvar hranolek. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přiveďte k varu a od té chvíle vařte na středním plameni asi 10 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Vodu slijte a brambory přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Hojně zakápněte panenským řepkovým nebo olivovým olejem a dejte do trouby na 25 minut. Hotové hranolky servírujte vydatně posypané petrželkovou solí.
Přidat komentář