Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí hranolky s petrželkovou solí

Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete samozřejmě hned.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Z plechu

Ingredience

    • 50 g himálajské soli
    • 3 lžičky nasekané hladkolisté petrželky
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu

    NA HRANOLKY

    • 3 velké brambory
    • sůl
    • panenský olivový nebo řepkový olej na zakápnutí

Příprava jídla

Sůl, petrželku a citronovou kůru dejte do hmoždíře a řádně rozdrťte, až bude mít sůl lehce nazelenalou barvu.

Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na tvar hranolek. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přiveďte k varu a od té chvíle vařte na středním plameni asi 10 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Vodu slijte a brambory přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Hojně zakápněte panenským řepkovým nebo olivovým olejem a dejte do trouby na 25 minut. Hotové hranolky servírujte vydatně posypané petrželkovou solí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dejte si domácí hranolky bez smažení

Dejte si domácí hranolky bez smažení

Hranolky pečené v troubě

Polentové hranolky s olivami a s aïoli

REKLAMA

Přidat komentář