Suroviny
kachní prsa
2
ks
bez kosti
hruška
2
ks
rum
1
PL
med
1
PL
slivovice
0.04
l
víno bílé
100
ml
máslo
100
g
sůl
pepř
baby salát
rukola
kozí sýr
měkký
brusinky
nakládané
bageta
opečená
Kachní prsa dobře osušíme, kůži příčně nařežeme, osolíme a opepříme. Rozpálíme suchou pánev a vložíme na ni kachní prsa kůží dospod. Opečeme kůži dokřupava, potom obrátíme a pečeme na mírnějším ohni asi 4–5 minut. Prsa přendáme na talíř, zabalíme do alobalu a udržujeme vlažná.Umístění do alobalu je žádoucí i proto, že v něm prsa "dojdou". Z pánve slijeme tuk a výpek zalijeme bílým (růžovým) vínem. Přidáme med, hrušky nakrájené na plátky a necháme vše zkaramelizovat. Přilijeme slivovici, oflambujeme a nakonec zjemníme a zahustíme kostičkami ztuhlého másla. Na talíř nachystáme natrhaný baby salát s rukolou, zalijeme olivovým olejem a balsamikem. Přidáme kousky kozího sýra a brusinek. Prsíčka nakrájíme na plátky, přidáme na talíř k salátu, zalejeme výpekem a podáváme s hrušky a křupavou bagetou nakrájenou taktéž na plátky.