Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kachní prsa na salátu

Popis receptu: 
Prsa děláme na prudko, z pánve stahujeme když jsou měkká, v alobalu tzv. dojdou. Doporučuji podávat s lehkým vínem, růžové je ideální.
Autor: Zdeňka Horáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 ks kachních prsou bez kosti, 2 hrušky, 1 lžičku medu, 0,04 l slivovice, 100 ml bílého vína, 100 g másla, sůl, pepř, baby salát, rukola, měkký kozí sýr, nakládané brusinky, opečená bageta

Příprava jídla

Kachní prsa dobře osušíme, kůži příčně nařežeme, osolíme a opepříme. Rozpálíme suchou pánev a vložíme na ni kachní prsa kůží dospod. Opečeme kůži dokřupava, potom obrátíme a pečeme na mírnějším ohni asi 4–5 minut. Prsa přendáme na talíř, zabalíme do alobalu a udržujeme vlažná.Umístění do alobalu je žádoucí i proto, že v něm prsa "dojdou". Z pánve slijeme tuk a výpek zalijeme bílým (růžovým) vínem. Přidáme med, hrušky nakrájené na plátky a necháme vše zkaramelizovat. Přilijeme slivovici, oflambujeme a nakonec zjemníme a zahustíme kostičkami ztuhlého másla. Na talíř nachystáme natrhaný baby salát s rukolou, zalijeme olivovým olejem a balsamikem. Přidáme kousky kozího sýra a brusinek. Prsíčka nakrájíme na plátky, přidáme na talíř k salátu, zalejeme výpekem a podáváme s hrušky a křupavou bagetou nakrájenou taktéž na plátky.
REKLAMA

Přidat komentář