
Brusinkový punč
Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem vás ,nakopne‘ i bez alkoholu.
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 250 g čerstvých nebo mražených amerických brusinek
- 5cm kousek zázvoru, na tenké plátky
- 1 svitek skořice
- 250 ml hruškového (či jablečného) džusu
- 50 g krupicového cukru (podle chuti i méně) + 2 lžíce navíc
- 1 vanilkový lusk, podélně rozčtvrcený
- 1 hruška, nakrájená na plátky
Příprava jídla
1 Brusinky (pár si jich nechte na ozdobu), nakrájený zázvor a celou skořici zalijte 900 ml vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut. Vyjměte koření a brusinky sceďte a šťávu ještě vymačkejte přes jemné síto nebo látku do jiného hrnce.
2 Do šťávy vraťte celé koření i zázvor a přidejte džus, rozčtvrcený vanilkový lusk a cukr a 5–10 minut na mírném ohni povařte. Vložte nakrájené hrušky a stáhněte z ohně. Podávejte teplé doplněné odloženými brusinkami.
Přidat komentář