
Houbové carpaccio
Na přípravu téhle lahůdky se hodí mladé pevné křupavé houby s bílým masem. Ideální jsou malé a střední hříbky nebo žampiony; v Itálii, odkud recept pochází, se používají mladé plodnice muchomůrky císařské.
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 600 g pevných hub (do 5 cm výšky)
- šťáva ze 2 citronů
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa nebo krému
- mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
- hobliny parmazánu
Příprava jídla
1
Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly.
2 Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku.
Přidat komentář