Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

svickova

Popis receptu: 
vynikajici svickova overena na nekolika oslavach
Autor: Marek Mikulka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    6mrkvi 1velka petrzel 1stredni celer 3cibule vse nahrubo nastrouhane 250g masla 1,5kg hoveziho zadniho 100g anglicke slaniny zamrazene na klinky 8bobkovych listu 16 kulicek noveho koreni 2 lzicky suseneho tymianu pepr sul 3lzice nakladanych brusinek 1lzice plnotucne horcice slunecnicovy olej 20ml octa 3lzice krupicoveho cukru 200ml smetany 200ml zakysane smetany 2lzice mleka

Příprava jídla

zelninu nastrouhame nahrubo. rozpalime tretinu masla a 2 lzice oleje na panvi a prikdame zeleninu. smazime (nedusime) cca 4minuty, pote pridame koreni. opet smazime 4minuty. pridame cukr a nechame ho zkaramelizovat. pridame brusinky a horcici a opet osmahneme (cca 3 minuty). pote pridame ocet a nechame ho odvarit. pridame 4lzice vody a odvarime. mame zeleninovy zaklad a dame bokem. maso narizneme a do rezu dame slaninu tak, abz nevycnivala ven. osolime a opeprime. na panvi rozpalime dalsi tretinu masla a tri lzice oleje a maso zatahneme ze vsech stran. Na dno pekace dame tretinu zeleninoveho zakladu, na nej polozime maso, zalijeme tukem po smazeni masa a prekryjeme zbytkem zeleninoveho zakladu. takto necham pres noc v chladu. Druhy den peceme pri 160st. cca 3-4hodiny, az je maso mekke. Maso vyjmeme, prykryjeme alobalem a nechame odpocivat. Ze zeleniny vybereme bobkovy list a prepasirujeme do hrnce. Pridame smetanu, mleko a povarime. Odstavime a vmichame zakysanou smetanu a posledni tretinu masla na zjemneni. Pokud je treba dosolime. Podavame s karlovarskymi knedliky, pripadne muzeme jeste pridat brusinky.
REKLAMA

Přidat komentář