svickova

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

svickova

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

mrkev 6 ks
nahrubo nastrouhané
petržel 1 ks
velká, nahrubo nastrouhaná
celer 1 ks
střední, nahrubo nastrouhaný
cibule 3 ks
nahrubo nastrouhané
máslo 250 g
hovězí maso 1.5 kg
anglická slanina 100 g
zamrazené na klínky
bobkový list 8 ks
nové koření 16
tymián 2
sušený
pepř
sůl
brusinky 3 PL
nakládané
hořčice plnotučná 1 PL
slunečnicový olej
ocet 20 ml
krupicový cukr 3 PL
Na dochucení
smetana 200 ml
zakysaná smetana 200 ml
mléko 2 PL
zelninu nastrouhame nahrubo. rozpalime tretinu masla a 2 lzice oleje na panvi a prikdame zeleninu. smazime (nedusime) cca 4minuty, pote pridame koreni. opet smazime 4minuty. pridame cukr a nechame ho zkaramelizovat. pridame brusinky a horcici a opet osmahneme (cca 3 minuty). pote pridame ocet a nechame ho odvarit. pridame 4lzice vody a odvarime. mame zeleninovy zaklad a dame bokem. maso narizneme a do rezu dame slaninu tak, abz nevycnivala ven. osolime a opeprime. na panvi rozpalime dalsi tretinu masla a tri lzice oleje a maso zatahneme ze vsech stran. Na dno pekace dame tretinu zeleninoveho zakladu, na nej polozime maso, zalijeme tukem po smazeni masa a prekryjeme zbytkem zeleninoveho zakladu. takto necham pres noc v chladu. Druhy den peceme pri 160st. cca 3-4hodiny, az je maso mekke. Maso vyjmeme, prykryjeme alobalem a nechame odpocivat. Ze zeleniny vybereme bobkovy list a prepasirujeme do hrnce. Pridame smetanu, mleko a povarime. Odstavime a vmichame zakysanou smetanu a posledni tretinu masla na zjemneni. Pokud je treba dosolime. Podavame s karlovarskymi knedliky, pripadne muzeme jeste pridat brusinky.
Autor: marmar123

Obchod Apetit