
Gulášová polévka
Hospodskou klasiku si můžete dát k obědu, k pivu nebo i na kocovinu. Horká, s vypečeným rohlíkem je zcela bezkonkurenční.
Ingredience
- 300 g předního hovězího (krk)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku, drceného
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1,2 l hovězího vývaru
- majoránka
- 2 střední brambory, nakrájené na kostky
Příprava jídla
Maso nakrájejte na půlcentimetrové kostičky, osolte ho a opepřete. Cibuli opékejte na sádle dozlatova, přidejte kmín a maso a opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Opékejte ještě 3 minuty dozlatova, pak zaprašte moukou a opékejte dohněda. Přidejte česnek, sladkou papriku a vše zalijte vývarem. Promíchejte, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout alespoň 25 minut. Po 10 minutách varu přidejte do polévky sušenou majoránku a brambory. Jakmile jsou brambory měkké, stáhněte z ohně a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat trochu pálivé papriky. Maso lze i nahrubo namlít na masovém strojku.
Přidat komentář