Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pivní chléb s domácími škvarky

Domácí pekárna je prostě zázrak – upeče vám chleba a připraví i škvarky!

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bochník a čtvrtlitrovou skleničku
Doba přípravy: Do 10 minut
+ pečení škvarků 3 hodiny
PT3H
Pečení 3:00
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 1 kg syrového sádla, nakrájeného na kostičky
    • 1 lžíce mléka

    NA CHLÉB

    • 250 ml piva (může být světlé, tmavé i nealkoholické)
    • 100 ml vody
    • 2,5 lžičky drceného kmínu
    • 2 lžičky soli
    • 350 g hladké mouky
    • 150 g žitné chlebové mouky
    • 1 lžička sušeného nebo ¼ čerstvého droždí
    • dvě hrsti semínek podle chuti (dýňová, slunečnicová…)

Příprava jídla

1 Sádlo vložte do pekárny a dvakrát po sobě zapněte program Marmeláda; před koncem přidejte lžíci mléka – škvarky budou krásně zlaté. Hotové sádlo se škvarky přendejte do sklenic.

2 Do nevymyté nádoby vložte suroviny na chléb (kromě semínek), spusťte základní program (velikost střední, barva střední). Po akustickém signálu vsypte semínka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celozrnné rohlíky

Kynuté vdolky

Chléb ciabatta

Pomerančový džem

Zapečené škvarkové brambory

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář