Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Kombinace krémové bramborové kaše a řízné hořčice je prostě geniální!

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
    • 75 g másla, nakrájeného
    • 125 ml zakysané smetany
    • 120 ml ohřátého mléka
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice s medem nebo dijonské hořčice s medem
    • pepř a sůl

Příprava jídla

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte nakrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte zakysanou smetanu a polovinu ohřátého mléka. Vařečkou umíchejte dohladka. Přilijte zbývající mléko, vymíchejte, osolte a opepřete. Vmíchejte hořčici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bylinková bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Mrkvovo-dýňová kaše

REKLAMA

Přidat komentář