Smetanová bramborová kaše

Smetanová bramborová kaše

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1749 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 119 g
Tuky 133 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ve Francii by se k lososovi se šampaňskou omáčkou podávalo jen pečivo, vy si ho můžete dát s bramborovou kaší nebo bramborami vařenými v páře.

Suroviny

brambory 600 g
varný typ C
smetana ke šlehání 150 ml
máslo 1 cm
plátek
sůl

Brambory oloupejte a v osolené vodě je uvařte doměkka; trvá to 20 minut. Slijte je, přilijte k nim ohřátou smetanu a rozpuštěné máslo, podle chuti dosolte a vyšlehejte dohladka. Podávejte teplé s lososem se šampaňskou pěnou (recept).

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit